Residence aan het Gardameer, het eerste PassivHaus-certificaat

Residence / grondgebied / Appartementen
Baia dei Fiori is het eerste Residence aan het Gardameer gecertificeerd PassivHaus op 9 mei 2017. We zijn enorm trots op deze erkenning, deze eco-residence gebouwd in het Baia Verde village en is bedacht, ontworpen en gerealiseerd op een ecologische en duurzame manier, waardoor het de ideale accommodatie wordt voor alle toeristen die een ecologische vakantie willen ondernemen in direct contact met de natuur in de unieke omgeving van het Gardameer.

Tot uw beschikking zijn er drie gloednieuwe appartementen, twee 3-kamerappartementen op de begane grond van 57 m² met een tuin en veranda, één 4-kamerappartement van 115 m² op de eerste verdieping met een exclusief balkon van 30 m². In elk appartement vindt u een woonkamer met goed ingerichte keuken, vaatwasser, conventionele oven, inductieplaat, koelkast en vriezer, afzuigkap en andere accessoires, een tweepersoonsslaapbank en, in de 3-kamerappartementen is er een slaapkamer met tweepersoonsbed en een slaapkamer met stapelbedden, douche met toilet, bidet en wastafel,  het 4-kamerappartement daarentegen heeft  twee slaapkamers met tweepersoonsbed en een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en kledingkast, twee badkamers met douche, toilet, bidet en wastafel.

De belangrijkste kenmerken van deze residence aan het Gardameer hebben betrekking op het ecologische aspect: thermische isolatie, elektriciteit uit hernieuwbare bronnen, uitwisseling van lucht, 0 km materialen, vermindering van CO2-uitstoot enzovoort. Een prachtige structuur en uitzonderlijk wooncomfort voor uw mooiste ecologische vakantie van uw leven. Neem dan ook graag contact met ons op!


Residence aan het Gardameer: de Passivhaus-certificering

Laten we vanaf het begin beginnen, een "passieve huis" is een gebouw dat wordt gekenmerkt door een zeer laag energieverbruik in de winter en de zomer. Dit gebeurt dankzij een hoge thermische isolatie, een luchtdichtheid van de externe omhulling en een systeem van mechanische ventilatie van de lucht voor de warmte en voor de luchtuitwisseling zelf. Het concept van Passivhaus werd ontwikkeld in Duitsland en Zweden, de kwaliteitsnorm werd bepaald aan het Passivhaus-instituut in Darmstadt en vandaag moeten de geaccrediteerde instellingen in Italië om deze certificering te erkennen, aan de standaard voldoen.
Wat zijn dus de belangrijkste kenmerken van het "passieve huis" en dus van onze residence aan het Gardameer Baia dei Fiori?
1 - thermische isolatie van het omhulsel van het gebouw
2 - hoge weerstand tegen tocht en verlies van lucht
3 - driedubbele glazen ramen
4 - mechanische ventilatie voor warmte-terugwinning
5 - energiezuinige apparaten
6 - hernieuwbare bronnen (fotovoltaïsch of wind)
7 - zonnepanelen voor waterverwarming


Aan al deze kenmerken hebben we ook nog toegevoegd, de aandacht die we besteden aan de natuur en de omgeving. U vindt daarom voldoende groene zones tot uw beschikking, typische beplantingen, km0-producten, mogelijkheid om e-bikes te huren om verkeer te beperken en om green verplaatsingen  aan te moedigen, recycling door gescheiden inzameling van afval in de hele structuur, afwezigheid van betonnen wegen ten voordele van onverharde wegen en ga zo maar door.
Om alle services van Residence Baia dei Fiori aan het Gardameer te kennen, bekijk de afbeeldingen van onze appartementen en kies de beste accommodatie voor uw volgende vakantie, wij nodigen u uit om dit artikel te lezen: waarom is onze residence speciaal?