Glamping aan het Gardameer: een vakantie tussen natuur en luxe

camping / nieuws / grondgebied
De "grootsheid" van een camping wordt afgemeten in hoeverre het kan voldoen aan de behoeften van de toeristen, die van jaar tot jaar veranderen. In feite brengt elk seizoen nieuwe dingen met zich mee, nieuwe behoeften, speciale verzoeken. Bij Baia Verde proberen we altijd bij te blijven of liever nog iets verder te gaan om onze gasten unieke en innovatieve vakantie-ervaringen aan te bieden.

De trend van vorig jaar was de zoektocht naar structuren voor “green” vakanties, voor dit en het komende jaar slaat steeds meer het concept van glamping aan. Maar wat betekent glamping precies? En welke verschillen zijn er met traditionele campings? Laten we samen naar de antwoorden op al uw perplexiteiten kijken, ook omdat Baia Verde een prachtige glamping aan het Gardameer is geworden.


Glamping aan het Gardameer: wat is het?


Met glamping (van glamour en camping) bedoelen we een nieuwe manier van accommodatie voor vakanties halverwege tussen luxe en green. We zouden het kunnen omschrijven als een eco-duurzame luxe, dus een groot belang voor natuur en grondgebied, maar zonder het comfort en de uitstekende services op te geven.

De camping biedt over het algemeen staanplaatsen waar het mogelijk is om bij aankomst tenten en structuren van de gast op te zetten. Over het algemeen zijn de kosten redelijk laag, zodat u een langere vakantieperiode kunt doorbrengen, en bovendien  kan men zich verplaatsen naar verschillende plekken. Het is dan ook geen toeval dat dit nog steeds de voorkeursaccommodaties zijn van jongeren.

Een glamping, daarentegen, biedt structuren die al zijn opgezet, zoals bijvoorbeeld zeer speciale tenten, innovatieve en design stacaravans, milieuvriendelijke appartementen en soortgelijke oplossingen. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de inrichting, die goed moeten worden bestudeerd, de laatste modetrends, functioneel en bijzonder. Hetzelfde geldt voor de services, dus hoge verwachtingen voor de services, voor verwarming, voor de lakens en stoffen in het algemeen.

Glamping is geliefd bij toeristen die de natuur willen ervaren, ja, maar... met klasse en in stijl! In dit geval is de prijs niet al te laag, maar wordt het aangepast aan de aard van het voorstel.

De overeenkomsten en verschillen tussen camping en glamping aan het Gardameer

In ons resort bestaan de twee realiteiten naast elkaar, dus de dingen die gelijk zijn en onderscheiden, kennen wij heel goed.

De overeenkomsten:
1.    Contact met de natuur.
Op het hele terrein van Baia Verde wordt u volledig ondergedompeld in de typische natuur van deze streek, u kunt frisse schone lucht inademen en zich in vrede voelen met uzelf. De staanplaatsen worden overschaduwd door prachtige oude bomen, de tuin van de eco-residence is afgebakend met karakteristieke beplanting van het grondgebied, het gebied van de stacaravans is verrijkt met kleurrijke bloemen en spontane vegetatie.
2 .   Services op maat
We hebben ervoor gekozen om excellente diensten van de hoogste kwaliteit aan te bieden aan alle gasten van ons resort, ongeacht accommodatie en accommodatie. Tot uw beschikking 3 grote geanimeerde zwembaden, een speeltuin voor kinderen, een restaurant pizzeria, een kleine supermarkt, een bar, verhuur van elektrische fietsen en nog veel meer.

De verschillen:
1.    De kwaliteit en details van de structuren.
De toeristische voorzieningen die deel uitmaken van het glamping-gebied zijn zeer recent, zo niet nieuw, met een esthetiek en een design van de nieuwste generatie, van de buitenkant tot het binnen interieur, met aandacht voor elk detail en van uitzonderlijke kwaliteit. De services zelf binnen de structuur maken ook het verschil.
2.    Luxe zonder al te veel uiterlijk vertoon.
Wie op zoek is naar een glamping aan het Gardameer, verwacht een ansichtkaartachtige locatie, maar zonder te pronken, zonder het grondgebied, het green aspect, de omgeving zelf uit het oog te verliezen. Speciale gasten en beslist anders dan degenen die kiezen voor een multi-sterren hotel, maar net zo veeleisend.

De camping aan het Gardameer Baia Verde is ... glamping!


Ja, onze camping ... of beter gezegd glamping, is opgenomen in het tijdschrift Glamping Guide dankzij het speciale voorstel dat het toeristenseizoen 2020 onderscheidt. We spreken in het bijzonder over Baia dei Fiori, Villetta Fior di Sole en de nieuwe stacaravans Green Suite.
  • Baia dei Fiori is een ecologische residence gebouwd naar het PassivHaus-protocol in bio-bouw, met veel respect voor de omgeving en kiest alleen materialen op km0 en alle apparaten zijn voorbereid op energiebesparing (zonnepanelen, hydraulische systemen, warmtepompen en zo verder). Het biedt gasten drie zeer speciale en prachtige appartementen, twee driekamer- en één vierkamerappartement, met aandacht voor elk detail, luxe en moderne inrichting, mooie badkamers, exclusieve services en een grote open ruimte om van de natuur te genieten.
     
  • Villetta Fior di Sole is een driekamer appartement van 80,7 vierkante meter, een echt privé villa, omringd door de natuur van de camping Baia Verde. Het ligt geheel op één verdieping, heeft een exclusieve entree, een eigen tuin en super-innovatieve interieurs van grote waarde. Geschikt voor maximaal 4 + 2 personen.
     
  • Green Suite is ons nieuwste voorstel van super exclusieve stacaravans gelegen in het groenste en rustigste deel van het resort. Het is een uiterst comfortabele, elegante, ruime accommodatie, ideaal voor gezinnen, mooi ingericht en uitgerust met alle nodige voorzieningen. Elk detail is zorgvuldig bestudeerd, inclusief de keuze van de inrichting, keukengerei en stoffen van de stacaravan.

Bent u op zoek naar de perfecte locatie voor een vakantie ondergedompeld in de natuur, maar met stijl, luxe en design? U bent hier bij ons op de juiste plaats, neem graag contact met ons op om de beschikbaarheid te controleren en voor andere vragen.


De “green” kenmerken van onze camping - ops glamping - aan het Gardameer

In ons resort hebben we de nieuwste generatie zonnepanelen geïnstalleerd voor de productie van sanitair warm water en warm water voor ons speciale zwembad op het dak van het centrale deel van de camping, het meest romantische en een beetje afgezonderd, met 8 whirlpoolstations en psychedelische verlichting.
Er zijn ook fotovoltaïsche panelen voor de productie van elektriciteit die nuttig zijn voor de camping, waardoor 100% energie wordt geproduceerd door onze zeer hete zon gedurende het hele seizoen.
We bieden gedifferentieerde inzameling van afval door de hele structuur, om de recycling van alle mogelijke materialen te ondersteunen en elke bezoeker bewust te maken van respect voor het milieu.
Het laatste kenmerk van glamping Baia Verde aan het Gardameer dat het echt green maakt, is zijn natuurlijke uitstraling, zonder verharde wegen, ideaal om absorptie van regenwater te bevorderen, verrijkt met typische geurige en esthetisch fantastische beplanting van het gebied.

Dompel jezelf onder in deze hoek van het aardse paradijs, het is het echt waard.
Voor meer informatie over "green vakantie’s aan het Gardameer", nodigen wij u uit om dit artikel vol tips en leuke ideetjes te lezen om uw speciale ecologische vakantie aan het Gardameer te organiseren.

Vakantie aan het Gardameer 2022: prijslijst en aanbiedingen van onze glamping

We hebben ook een aanbieding bedacht voor uw volgende vakantie aan het Gardameer in onze glamping: EEN DAG GRATIS in de periode van 10 september tot 5 november 2022, verblijf in stacaravans of appartementen voor minimaal 7 nachten, Baia Verde schenkt u een dag, dus u betaalt maar voor zes dagen.

Kiest u daarentegen voor de staanplaatsen van camping Baia Verde, dan bieden wij het weekendarrangement (voor verblijven van vrijdag t/m zaterdag of zondagavond) en de ACSI 2022 - ANWB 2022 - ADAC 2022 - BEST DEAL 2022 overeenkomsten.

We zijn open tot 5 november 2022, we wachten op je.

Boek talrijk, u kunt de online boeking gebruiken of contact met ons opnemen.