Duurzaamheid en comfort in de vakantieappartementen aan het Gardameer

Duurzaamheid wordt elk jaar belangrijker en moet ook in gedachten worden gehouden als het om vakanties gaat. Als u aandacht heeft voor ecologische kwesties en green vakanties wilt organiseren, dan is de eco-residence Baia dei Fiori iets voor u.
De structuur bestaat uit een gebouw verdeeld in drie vakantieappartementen aan het Gardameer, twee driekamerappartementen en een vierkamerappartement en een vrijstaande villa. De gebouwen zijn PassivHaus en CasaClima gecertificeerd en beschikken over alle gemakken van moderne privé-accommodaties, met als doel echter een zo laag mogelijke impact op het milieu te hebben.


Vakantieappartementen aan het Gardameer: ​​een ecologische residence

Wat betekent het om een ​​ecologische residence te zijn? De classificatie komt voort uit het behalen van bepaalde normen, in dit geval die van PassivHaus en CasaClima. Het ontwerp van de vakantieappartementen aan het Gardameer had als doel de bouw van energiezuinige huizen die het milieu respecteren, zonder in te boeten aan modern comfort. Door het gebruik van milieuvriendelijke materialen en afwerkingen zijn de volgende ontstaan:
    •    Appartement Girasole
    •    Appartement Iris
    •    Appartement Rosa
    •    Villa Fior di Sole
Elke privé-accommodatie is uitgerust met thermische isolatie, wat een grote energiebesparing mogelijk maakt, en voorzien van elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Alle groene zones rond de vakantieappartementen aan het Gardameer worden geïrrigeerd met een substraatsysteem waardoor geen water verspilt word en de planten goed gevoed blijven.


Vakantieappartementen aan het Gardameer: ​​Girasole en Iris

Deze lichte driekamerappartementen bevinden zich op de begane grond van de eco-residence en zijn geschikt voor 4 + 2 personen. Dit betekent dat ze perfect kunnen zijn voor zowel een gezin als een groep vrienden. De vakantieappartementen aan het Gardameer hebben een tweepersoonsslaapkamer en een slaapkamer met stapelbedden, een woonkamer met volledig ingerichte keuken en slaapbank met tv en een eigen badkamer met douche en alle comfort. Om de isolatie van de constructies te verhogen, is elk raam en elke openslaande deur uitgerust met driedubbele beglazing en automatische zonwering. Het kenmerk van deze appartementen is dat ze een eigen veranda van 15 m² hebben, compleet met tafel en stoelen om buiten te eten en te genieten van de omringende natuur. U vindt er ook een ligstoel waarop u kunt ontspannen en naar de zonsondergang kunt kijken.


Vakantieappartementen aan het Gardameer: ​​Rosa

Op de eerste verdieping van de eco-residence vinden we vierkamerappartement Rosa die plaats biedt aan 6 tot 8 personen, perfect voor grote groepen vrienden en grote families. Het heeft drie slaapkamers, twee 2-persoons en één met eenpersoonsbedden, twee eigen badkamers met douche, een woonkamer met ingerichte keuken, slaapbank en satelliet-tv. Het bijzondere is het prachtige terras van 30 m² met tafel en stoelen waar u kunt samenkomen voor lunches en diners.