Eén toerist op twee is op zoek naar een green vakantie aan het Gardameer

camping / grondgebied / nieuws
Een recent onderzoek door Espresso Communication, waarbij 1.200 mensen in de leeftijd van 18 tot 65 jaar betrokken waren, heeft aangetoond dat één op de twee Italianen de voorkeur geeft aan een green en duurzame vakantie. Op de golf van deze grote verandering in het geweten van toeristen, zijn er meer en meer structuren die middelen investeren in het optimaliseren van hun faciliteiten en het organiseren van hun toeristisch voorstel om het milieu zoveel mogelijk te beschermen. Enkele voorbeelden? De aandacht voor de consumptie van hulpbronnen, het gebruik van hernieuwbare middelen, het voorstel van biologische producten en km 0, het gebruik van gedeelde en duurzame mobiliteit, dus meer fietsen en minder auto's, en nog veel meer.

Camping Baia Verde is perfect voor een green vakantie aan het Gardameer, het heeft in de afgelopen jaren zijn structuur volledig gerenoveerd om het zo eco-duurzaam mogelijk te maken, waardoor de impact op het milieu op een opmerkelijke manier wordt verminderd. Dit geldt voor zowel de camping als de nieuwe eco-residence Baia dei Fiori, gebouwd in bio-stijl en gecertificeerd PassivHaus.


Maar waarom zoeken steeds meer toeristen een green vakantie aan het Gardameer?

1. bewustzijn: 6 op de 10 mensen vinden dat de wereld moet worden beschermd, in deze situatie die steeds meer tot het uiterste gaat
2. echte kennis van het gebied: 5 op de 10 mensen willen het Gardameer leren kennen voor wat het werkelijk is, zonder infrastructuur, in contact met de natuur;
3. psychofysisch welzijn: 4 op de 10 mensen zijn van mening dat alleen op deze manier een totaal welzijn kan worden bereikt en de geaccumuleerde stress volledig kan laten gaan;
4. enogastronomy: tijdens een green vakantie aan het Gardameer kan men niet anders dan de vele typische lokale producten proeven, van kaas tot vis, van olie tot wijn.

Een echte trend van het moment, een levensfilosofie die ook wordt weerspiegeld in de keuze van de zomervakanties ... vandaag hebben we het over green vakanties aan het Gardameer. Respect voor het milieu, bescherming van het territorium en aandacht in ons dagelijkse gedrag om verspilling van hulpbronnen en energie te voorkomen is gelukkig een levensstijl geworden, die door velen wordt gedeeld. De waarschuwingssignalen die de natuur ons stuurt zijn opgevangen, het is noodzakelijk om de koers te veranderen om wat ons is gegeven te beschermen.
Weet u dat dit ook invloed kan hebben op uw vakantie? Ja, u kunt ervoor kiezen om naar een prachtige plek te gaan, om te verblijven in een omgeving die net zoveel aandacht heeft voor het milieu en let op uw gedrag en acties om het te respecteren, het zelfts in de diepte te verbeteren. Wij op de camping Baia Verde zijn het voor 100% eens met uw filosofie. We worden omringd door de ongerepte natuur van Valtenesi, te midden van prachtige bomen en inheemse vegetatie, we hebben geïnvesteerd in zonnepanelen voor de productie van sanitair warm water en fotovoltaïek voor de productie van elektriciteit, bovendien niet te vergeten dat we een afzonderlijke ophaling van de gescheiden vuilnis in het hele resort hebben.


Green vakanties aan het Gardameer: Staanplaatsen of PassivHaus appartementen?

We bieden twee zeer verschillende soorten verblijven voor degenen die eco-duurzame vakanties in ons resort willen doorbrengen.
- Staanplaatsen voor campers en tenten
Vorig jaar verwierf de camping Baia Verde een uitgestrekt groen gebied met een directe toegang tot het meer, volledig gedomineerd door de natuur, erg wild, bestemd voor ruimte voor staanplaatsen. Dit jaar hebben we dit grote gebied geoptimaliseerd en een nieuw toiletgebouw gebouwd, maar wat we zo hebben gelaten is de grote aanwezigheid van typische vegetatie. Hier bieden we staanplaatsen op een met gras begroeid terrein, begrensd door inheemse aanplant, overschaduwd door oude bomen, voor uw tenten, caravans of uw campers.

- Driekamer- en vierkamerappartementen Baia dei Fiori
De andere, totaal andere oplossing is de huur van een van onze gloednieuwe appartementen in de Residence Baia Dei Fiori, op onze camping. Het is een unieke constructie, gecertificeerd PassivHaus, gebouwd in bio-stijl met respect voor de omgeving en met behulp van km0-elementen. Het zijn ultramoderne appartementen met voorzorgsmaatregelen om energie te besparen, perfect voor diegenen die willen genieten van green vakanties aan het Gardameer, maar zonder luxe en comfort op te offeren. Deze oplossingen zijn ook opgenomen in het Glamping-magazine, we nodigen u uit om ons vorige artikel over deze nieuwe vakanties tussen luxe en natuur aan het Gardameer te lezen.


Hoe een green vakantie te organiseren aan het Gardameer?

Heeft u de behoefte om uw zomervakantie op een "ecologische" manier door te brengen? Hier zijn enkele belangrijke suggesties voor u om vakanties te organiseren die zo respectvol mogelijk zijn voor de natuur.

1- PRINT HET TICKET NIET
Als u een vliegticket, trein-, buskaart boekt of de reserveringsbevestiging van de accommodatie waar u verblijft, print deze dan niet, maar bespaar papier en geef de voorkeur aan de digitale versie. Op deze manier bent u er ook zeker van dat u nooit uw documenten verliest!
2- KIES EEN ECOLOGISCHE STRUCTUUR
Als u echt een ecologische vakantie aan het Gardameer wilt beleven, moet u kiezen voor een structuur die past bij uw filosofie, met aandacht voor verspilling, energiebesparing, 0 km-producten en milieubescherming.
3- REIS ZO LICHT MOGELIJK
Verminder uw bagage zo veel mogelijk, draag geen items die u niet nodig heeft of te veel kleding. Vergeet niet dat reizen met lichte bagage of zelfs uitsluitend handbagage ook erg handig is.
4- HET VERPLAATSEN
Uiteraard, als zich moet verplaatsen, geef dan de voorkeur aan openbaar vervoer als de afstand tussen het ene punt en het andere wat langer is, maar onderschat ook niet de mogelijkheid om een fiets te huren, om de meest verborgen en suggestieve plekjes van het landschap te ontdekken op het zadel van een twee-wieler. Het is echt zeer de moeite waard.
5- GEEF DE VOORKEUR AAN LOKALE PRODUCTEN
Vergeet niet om typische lokale streekproducten te proeven, op km 0 (we raden u aan: onze olijfolie, wijn, kazen, vis van het meer, truffels, enz.) ook perfect als souvenir om mee naar huis te nemen voor vrienden en familie als aandenken aan de prachtige reis.


De Baia Verde-camping is officieel geopend!

Als we u hebben kunnen overtuigen, hoeft u niets anders te doen dan uw ecologische green vakantie te boeken. Alleen op die manier zullen uw vakanties goed zijn voor lichaam en ziel! Hoe dat te doen? Het is heel eenvoudig, met behulp van de boeking pagina op de Baia Verde-website. We zijn officieel geopend sinds 13 april, vol enthousiasme als nooit tevoren. Reserveer uw accomodatie en start het aftellen!