Wat te zien aan het Gardameer tijdens de vakantie?

grondgebied / kampeerleven
De vraag die iedereen ons altijd steld, en we kunnen rustig zeggen iedereen, onze gasten als ze aankomen op Baia Verde camping vragen: wat moeten we absoluut zien aan het Gardameer? Wat zijn de plaatsen die we tijdens onze vakantie niet mogen missen? De lijst is bijna oneindig, het gebied rond het Gardameer is rijk aan culturele centra, historische plaatsen, monumenten, musea, pretparken, natuurparken, schilderachtige plekjes, enzovoort, dus keuze genoeg. Vandaag proberen we om orde op zaken te stellen en een lijst te maken van “Must-See” voor de Bresciaanse kant van het Gardameer en haar omgeving. Veel plezier allemaal!
 

1. DE ROTS VAN MANERBA


La Rocca di Manerba” is een van de mooiste uitkijkpunten in het zuiden van het meer, dus echt de moeite waard en u zou deze excursie te voet moeten afleggen, een zeer eenvoudige wandeling geschikt ook voor kinderen, die u door de Valtenesi-heuvels naar de ruïnes brengt van het kasteel en het beroemde Museo Civico Archeologico. Zodra u het hoogste punt bereikt, kunt u van bovenaf het meer en het prachtige eiland San Biagio bewonderen.

 

2. HET EILAND SAN BIAGIOBeter bekend als het konijnen eiland en dit is een ideale locatie om een heerlijke zomerdag door te brengen onder de hete zon op het strand, met uw voeten ondergedompeld in kristalhelder water. Het is gemakkelijk te voet te bereiken wanneer het meer zich terugtrekt en het waterniveau daalt of u kunt gebruik maken van de taxibootdienst (Euro 2,00). Als privéstrand, met een  bar en aanverwante diensten, bedragen de entreekosten voor de hele dag Euro 5,00. Vergeet niet om wat foto's te maken met de konijntjes die vrij rondlopen op het eiland.

 

3. HET EILAND GARDA
E


en andere belangrijke plek voor ons meer, beschouwd als een van de meest fascinerende en elegante, “Isola del Garda” van de familie Cavazza. Het herbergt een prachtig en oud Venetiaans paleis in neogotische stijl gebouwd rond 1900 en buitengewone kleurrijke en geurige Italiaanse tuinen. Een echt natuurlijk openluchtmuseum. De familie Cavazza zorgt vandaag de dag nog steeds met passie voor het hele eiland en biedt bezoekers een aangename en onvergetelijke ervaring. Het hele jaar door worden er dan ook excursies georganiseerd, inclusief boottocht, rondlijding op het eiland van ongeveer 2 uur en een welkomstdrankje.

 

4. HET ITALIAANSE VITTORIALEHet “Vittoriale degli Italiani” gelegen in Gardone Riviera was de residentie van Gabriele d'Annunzio, een complex van gebouwen, straten, pleinen, een openlucht theater, beekjes en tuinen vlakbij het Gardameer. Tegenwoordig is het van een stichting en open voor het publiek, die elk jaar meer dan 220.000 bezoekers trekt uit de hele wereld, mede dankzij het Tener-a-Mente Festival, dat wereldberoemde artiesten herbergt voor prachtige openluchtconcerten.

 

5. MU.SAMU.SA is een modern museum geopend in 2015 en volledig gewijd aan de kunst en cultuur van het grondgebied, dat permanente kunstcollecties en tijdelijke tentoonstellingen van grote bekendheid herbergt. Het doel van dit museum is om de identiteit, cultuur en de grote schatten die min of meer verborgen zijn van de stad Salò en de omliggende gebieden bekend te maken, om nog maar te zwijgen over hoe ze het hele nationale erfgoed hebben verrijkt.

 

6. IL MONTE BALDOTen opzichte van onze camping aan het Gardameer, ligt de Monte Baldo precies aan de overkant, aan de oostkust van het grote meer. Het is echter zeer de moeite waard dus we nemen het graag op in deze zeer rijke lijst van dingen om te zien tijdens uw vakantie. Deze adembenemende excursie omvat: de oversteek per boot over het meer, de kabelbaan omhoog van Malcesine naar Tratto Spino (1800 m) en vanaf hier is het pure magie, het panorama van de Monte Baldo zal voor iedereen emotioneel zijn, tot bijna tranen in de ogen toe. Jullie kunnen de kracht en de schoonheid van de natuur aan jullie voeten aanschouwen.

 

7. GROTTEN VAN CATULLODe “Grotte di Catullo” zijn een oud archeologisch gebied dat zeer waardevol is voor het hele meer, we zijn in het zuiden, op het schiereiland van de gemeente Sirmione. De overblijfselen van deze eeuwen oude villa behoren tot de grootste en best bewaarde in Noord-Italië, we spreken van ongeveer 2 hectare grond voor de villa en een olijfgaard van meer dan 1500 planten. Ook in dit geval is er een museum met gespecialiseerde gidsen die u dit historische erfgoed kunnen presenteren.

 

8. GARDALAND & ANDERENWe komen aan bij het plezier, hier is het nummer 1 pretpark in Europa, maar bekend over de hele wereld ... “Gardaland”! Het huis van Prezzemolo is klaar om gezinnen te verwelkomen en om u een dag vol adrenaline, gelach, salto's en plezier te bieden. Hier vindt u een speciale zone voor de jongste kinderen met spelletjes die zijn ontworpen voor hun leeftijd en de rest van het park voor 'de ouderen' met de beroemde achtbaan, de Blue Tornado, enzovoort.
In de buurt mogen we ook niet vergeten de andere themaparken zoals “Movieland” gewijd aan films en cartoons, “Caneva World” volledig gewijd aan water en “Natura Viva”, een enorme dierentuin met safaripark.

 

9. HET HUIVERINGSWEKKEND TERRASWe zijn in Tremosine, een "bergdorpje", een van de mooiste in Italië. Om het te bereiken moet men de Strada della Forra volgen, beschouwd als een waar spektakel en uitgegraven in de rotsen, over smalle weggetjes vol bochten en galerijen kan men de werkelijk unieke naturalistische uitzichten bewonderen. “La Terrazza del Brivido” is verbonden met het Hotel Paradiso, een trekplijster voor vele toeristen, gebouwd recht boven het meer, vanwaar u bijna het hele oppervlak van het Gardameer kunt bezichtigen.

 

10. DE VELE BERGPADENZoals U misschien wel heeft begrepen, is de natuur nog steeds de onbetwiste meester van het grondgebied rond het meer. Om deze reden kunnen we voor uw vakantie aan het Gardameer een reeks routes aanraden om te voet of met de mountainbike te volgen om de wildste en meest karakteristieke landschappen te ontdekken, een daarvan is bijvoorbeeld het Ponale-pad, in Riva del Garda. Onlangs gerenoveerd en in veiligheid gebracht, het is een van de meest beroemde en populairste route in de zomermaanden, ideaal om zowel te voet als met de mountainbike te volgen, echt onvergetelijk.