Gardameer: wat te doen en wat te zien tijdens de vakantie

grondgebied / camping
Tijdens onze winterstop hebben we besloten om alle ideeën en adviezen te verzamelen, die we onze gasten kunnen geven om zo een soort van checklist te maken met alle dingen die tijdens uw verblijf aan het Gardameer te doen en te zien zijn. Ja zeker, op basis van uw smaak en behoeften, laten we u de meest opwindende plekken, de meest bedwelmende geuren en smaken en de meest interessante activiteiten zien om uw vakantie nog meer te verrijken. Klaar voor vertrek ... ga!


Wat te doen aan het Gardameer: #sport

Bent u dol op lichamelijke activiteit en sport in het algemeen? Het Gardameer biedt u de mogelijkheid om heel veel activiteiten te ondernemen, te trainen en te experimenteren met nieuwe sporten, dit alles omgeven door een prachtig en uniek natuurlijk landschap. Want als het leuk is om fit te blijven, het is nog leuker om het buiten te doen, midden in de natuur, op de bergpaden met uitzicht op het meer of zelfs in het water!

1 - fietsen. Camping Baia Verde ligt in een zeer rijk netwerk van fietspaden in de Valtenesi, die vervolgens richting noord en zuid te volgen zijn. Veel gasten komen naar onze camping met hun eigen fiets, klaar om het Gardameer op twee wielen te ontdekken. Voor degenen die hun eigen fietsen niet kunnen meenemen, hebben we sinds vorig jaar de verhuur van fietsen e-bikes direct in ons resort geactiveerd.

2 - windsurfen. We kunnen niet anders dan de sport benoemen, die hier aan het Gardameer is geboren! Windsurf is een van de meest populaire sporten, vooral in het noordelijke deel van het Gardameer, waar de perfecte wind waait om in stratosferische evoluties op de plank te komen. Er zijn zo veel surfscholen en instructeurs die u op ieder moment gelegenheid bieden om het te leren en plezier te hebben als nooit tevoren. Probeer het zelf!

3 - golf. Een ontspannende sport, maar tegelijkertijd ook van concentratie, volledig ondergedompeld in de natuur van de glooiende heuvels van het Gardameer, tussen het groen en typische vegetatie. Aan de westkust zijn er vele golfbanen, we noemen van allen Golf Bogliaco (in Toscolano Maderno, ongeveer 15 minuten van onze camping), GardaGolf Country Club in Soiano en Golf Club “il Colombaro” in Salò, nog dichter bij camping Baia Verde.


Wat te zien aan het Gardameer: #cultuur

Als u meer wilt weten over de geschiedenis en cultuur van deze hoek van het aardse paradijs, raden wij de meest suggestieve plaatsen aan.

1 - het Vittoriale degli Italiani. Gelegen in Gardone Riviera, was de thuisbasis van Gabriele d'Annunzio, nu een openluchtmuseum. Het is mogelijk om rondleidingen te volgen en deel te nemen aan evenementen, concerten en adembenemende shows in het prachtige openlucht amfitheater met een panoramisch uitzicht op het meer.

2 - Mu.Sa in Salò. Een recent gebouwd museum in de ruimtes van de kerk van Santa Giustina uit 1587 in Salò, herbergt interessante en unieke kunst- en wetenschappelijke collecties, vaak ondertekend door wereldberoemde kunstenaars. Het is het hele jaar geopend.

3 - Grotte di Catullo. Een oude archeologische vindplaats, een imposant voorbeeld van een Romeinse villa die het best bewaard is gebleven in Noord-Italië, in zijn geheel te bezoeken samen met het museum, dat talloze vondsten uit de opgravingen herbergt.