Gardameer: wat te doen en wat te zien tijdens de vakantie

grondgebied / camping
Dit is zeker een heel moeilijk moment, niet alleen voor Italië maar voor de hele wereld.
We hebben er daarom voor gekozen om u een golf van positiviteit te bezorgen, door u mooie herinneringen te laten beleven als u de afgelopen jaren al bij ons te gast was, of we laten u graag kennis maken door middel van suggesties en beelden als u nog nooit het Gardameer heeft bezocht. Schep moed, deze slechte situatie zal spoedig voorbijgaan, laten we vooral volhouden. Laten we ondertussen onze verbeeldingskracht gebruiken en nadenken over wat we over een paar weken kunnen doen, wanneer dit allemaal alleen nog maar een slechte herinnering zal zijn.


Wat te doen aan het Gardameer: #sport

Bent u dol op lichamelijke activiteit en sport in het algemeen? Het Gardameer biedt u de mogelijkheid om heel veel activiteiten te ondernemen, te trainen en te experimenteren met nieuwe sporten, dit alles omgeven door een prachtig en uniek natuurlijk landschap. Want als het leuk is om fit te blijven, het is nog leuker om het buiten te doen, midden in de natuur, op de bergpaden met uitzicht op het meer of zelfs in het water!

1 - fietsen. Camping Baia Verde ligt in een zeer rijk netwerk van fietspaden in de Valtenesi, die vervolgens richting noord en zuid te volgen zijn. Veel gasten komen naar onze camping met hun eigen fiets, klaar om het Gardameer op twee wielen te ontdekken. Voor degenen die hun eigen fietsen niet kunnen meenemen, hebben we sinds vorig jaar de verhuur van fietsen e-bikes direct in ons resort geactiveerd.

2 - windsurfen. We kunnen niet anders dan de sport benoemen, die hier aan het Gardameer is geboren! Windsurf is een van de meest populaire sporten, vooral in het noordelijke deel van het Gardameer, waar de perfecte wind waait om in stratosferische evoluties op de plank te komen. Er zijn zo veel surfscholen en instructeurs die u op ieder moment gelegenheid bieden om het te leren en plezier te hebben als nooit tevoren. Probeer het zelf!

3 - golf. Een ontspannende sport, maar tegelijkertijd ook van concentratie, volledig ondergedompeld in de natuur van de glooiende heuvels van het Gardameer, tussen het groen en typische vegetatie. Aan de westkust zijn er vele golfbanen, we noemen van allen Golf Bogliaco (in Toscolano Maderno, ongeveer 15 minuten van onze camping), GardaGolf Country Club in Soiano en Golf Club “il Colombaro” in Salò, nog dichter bij camping Baia Verde.


Wat te zien aan het Gardameer: #cultuur

Als u meer wilt weten over de geschiedenis en cultuur van deze hoek van het aardse paradijs, raden wij de meest suggestieve plaatsen aan.

1 - het Vittoriale degli Italiani. Gelegen in Gardone Riviera, was de thuisbasis van Gabriele d'Annunzio, nu een openluchtmuseum. Het is mogelijk om rondleidingen te volgen en deel te nemen aan evenementen, concerten en adembenemende shows in het prachtige openlucht amfitheater met een panoramisch uitzicht op het meer.

2 - Mu.Sa in Salò. Een recent gebouwd museum in de ruimtes van de kerk van Santa Giustina uit 1587 in Salò, herbergt interessante en unieke kunst- en wetenschappelijke collecties, vaak ondertekend door wereldberoemde kunstenaars. Het is het hele jaar geopend.

3 - Grotte di Catullo. Een oude archeologische vindplaats, een imposant voorbeeld van een Romeinse villa die het best bewaard is gebleven in Noord-Italië, in zijn geheel te bezoeken samen met het museum, dat talloze vondsten uit de opgravingen herbergt.Wat te eten aan het Gardameer: #enogastronomia

Het eten en de wijnen zijn voortreffelijk in de streek rondom het Gardameer. Uw smaakpapillen zullen aangenaam verrast zijn. Wat zou u absoluut moeten proeven tijdens uw vakantie aan het Gardameer?

1 – olijfolie. De Garda DOP olijfolie staat over de hele wereld bekend om haar organoleptische eigenschappen, om haar natuurlijk uitgebalanceerde smaak en om haar lichte en frisse aroma, met een typische amandel nasmaak;

2 – kazen. De zuiveltraditie is erg sterk in de valleien rond ons grote Gardameer. Ook in dit geval biedt de natuurlijke omgeving de mogelijkheid voor de grazende koeien en geiten om in de weiden te leven, berggras te eten en schone lucht in te ademen, het resultaat? Een uitzonderlijke melk en dus heerlijke kazen;

3 – wijnen. Er zijn vele prachtige wijngaarden die het landschap van de glooiende heuvels in het zuiden van het Gardameer tekenen. Veel verschillende druifsoorten geven leven aan wijnen van zeer hoge kwaliteit, elk met zijn specifieke kenmerken.Ook deze zijn bekend over de hele wereld.

4 – vis. We mogen de meervis hier niet vergeten! De traditionele visserij wordt in stand gehouden door nog zeer weinig professionals, die lokale winkels en restaurants bevoorraden. Een voorheen gedecimeerd viserfgoed, dat nu voortdurend toeneemt dankzij interventies om onze meervissen te beschermen.

5 – kappertjes. Typisch product van de westkust van het meer, van het Parco Alto Garda Bresciano, het kappertje groeit spontaan op doornige en wilde struiken, vooral tussen de gaten van oude droge stenen muren.