Vakanties aan het Gardameer in Italië: de Green Pass

nieuws
Hoe werkt het reizen voor de zomervakantie 2021? Wat zijn de regels voor reizen tussen landen? En wat is de Green Pass waar we zo veel over hebben gehoord? Vandaag beantwoorden we al uw "technische vragen", in de tussentijd herinneren we u er graag aan dat camping Baia Verde sul Garda officieel geopend is op 28 april, dus we wachten op jullie!

De Green Pass voor vakanties in Italië aan het Gardameer


De Green Pass is een digitaal gezondheidscertificaat waarmee mensen die zijn ingeënt tegen Covid-19 vrij kunnen reizen tussen landen zonder enige beperking. Tot op heden werkt de Europese Unie aan het definiëren van alle details, terwijl Italië ondertussen een groene pas voorbereidt die gelijkwaardig is aan het Europese en uniforme model. Het is een hulpmiddel dat al in sommige landen wordt gebruikt om pandemieën in te dammen en de verspreiding van gevaarlijke virussen te beperken.

De Green Pass is een gratis document in digitaal en papierformaat, veilig en beschermd om altijd privacy te garanderen, beschikbaar in uw landstaal en in het Engels. Het is uitgerust met een QR-code om snel te worden gelezen, ook via smartphone.
Het wordt verkregen wanneer een persoon:
- is ingeënt tegen Covid-19
- heeft een negatief resultaat na de test
- overwon de ziekte volledig en is genezen verklaard


De Green Pass ondersteunt toerisme voor de zomer van 2021


Met dit certificaat kunnen mensen die het virus al hebben gehad en die ervan zijn hersteld, evenals degenen die door middel van een test aantonen dat ze negatief zijn voor het virus of, in toenemende mate, degenen die zijn gevaccineerd, zonder beperkingen in uw eigen land reizen. en in het buitenland, om welke reden dan ook, inclusief toerisme.


Hoe u de Green Pass kunt krijgen


Voor de Europese Green Pass zullen we tot juni moeten wachten. Terwijl het erop lijkt dat de nationale in deze dagen al in werking kan treden.
Kenmerken:
1. duur van 6 maanden voor degenen die zijn hersteld of zijn ingeënt van Covid-19
2. duur van 48 uur vanaf de datum van het negatieve resultaat van de snel- of moleculaire test

Met de Green Pass is het mogelijk om ook in de rode en oranje gebieden vrij te bewegen, echter wel altijd het masker te dragen en de fysieke afstand te bewaren.

Wacht niet langer, we zijn helemaal klaar voor jullie met alle mogelijke enthousiasme. We hebben echt speciale vakanties aan het Gardameer voor u ontworpen ... boek en begin met aftellen. De zomer komt eraan!