Vakantie resort aan het Gardameer: de olijvenoogst

Vakantie resort aan het Gardameer: de olijfoogst en de geboorte van de extra vierge olijfolie van Garda DOP

Het zijn weken van hard en intens werk hier in rondom ons vakantie resort aan het Gardameer, in het hart van Valtenesi, voor het oogsten van de olijven. De maand oktober is geheel gewijd aan het plukken van deze kostbare vruchten die, wanneer ze op de juiste manier worden verwerkt, de zeer beroemde “het gele goud” van het Gardameer zullen geven, onze extra vierge olijfolie DOP.
Het ziet ernaar uit dat het een fantastisch jaar is, zowel qua kwaliteit als qua hoeveelheid olijven, dus hier in het dorp is iedereen heel blij. Als jullie door Manerba lopen zul jullie op dit moment veel mensen aan het werk zien met netten, zakken en verschillende werktuigen ... het is nog steeds erg fascinerend om dit proces te zien, zo traditioneel en oud, alles nog met de hand, niks geen moderne industrialisatie.

Zoals jullie weten, houdt ons vakantie resort aan het Gardameer jullie op de hoogte, ook tijdens deze winter, over alle evenementen, de laatste nieuwtjes en de sfeer die onze streek op het moment ademt. De olijfoogst is vooral belangrijk omdat we het eindproduct  kunnen proeven, zowel wijzelf als jullie, dat over de hele wereld erg wordt gewaardeerd om zijn unieke kenmerken, zijn geur en zijn smaak.
Wij wensen de olijf-persmolens dan ook heel veel sterkte en we wachten met spanning op de eerste flessen extra vierge olijfolie van Garda DOP 2018!

Zie ook
18/08/2015
24/12/2013
04/04/2017
26/08/2014
13/06/2017
09/06/2015

Residence Apartments

Residence Apartments

Residence Apartments

Buildings Projects