Weekend aan het Gardameer: ​​ideeën en inspiratie

nieuws / grondgebied
Het is bekend dat een heel leven niet genoeg is om de schoonheid van het Gardameer te kunnen ontdekken, maar elk uur doorgebracht in deze hoek van het aardse paradijs is magisch. Dus ook al heeft u weinig tijd en kunt u geen lange vakantie doorbrengen, zelfs een eenvoudig weekend aan het Gardameer kan u weer opladen en energie geven. Vandaag willen we een inspiratiebron voor jullie zijn. Het team van Baia Verde, camping aan het Gardameer, gelegen in Manerba aan de westkust, heeft een aantal interessante en nuttige ideeën voor uw weekendverblijf.

Een weekend aan het Gardameer met familie en kinderen

Er zijn talloze uitstapjes en zoveel plekken om met de kinderen te bezoeken dat we moeite zullen hebben om u slechts een selectie aan te bieden. Laten we beginnen met het pretpark bij uitstek, Gardaland. Het is ongeveer een half uur rijden van ons resort en vlakbij zijn er ook: het Parco Natura Viva, een dierentuin met een enorm safaripark waar je exemplaren van dieren van over de hele wereld kunt zien; Movieland en Caneva, twee themaparken, de eerste gewijd aan films en tekenfilms, de tweede is een waterpretpark perfect voor de zomer; Giardino Sigurtà, een enorm groen park met fantastische bloemen en planten.

Er is natuurlijk ook geen tekort aan zwembaden, waaronder we wijzen op La Quiete en Prato Blu, met animatie en erg leuke waterspelletjes voor alle leeftijden.

Een sportief weekend voor fietsliefhebbers aan het Gardameer


De Bresciaanse kant van het meer, de Valtenesi, biedt u talrijke fietspaden en heuvelachtige routes die geschikt zijn voor alle fietsers: voor een ieder wat wils met eenvoudige en makkelijke routes en meer complexe en zwaardere routes, allemaal ondergedompeld in de prachtige natuur van de morenenheuvels aan het Gardameer.
Vergeet niet uw fiets mee te nemen! Maar dit is niet echt belangrijk, aangezien ons personeel u al het informatiemateriaal zal geven dat u nodig heeft om elk type tweewieler te huren, ook elektrische.
Wij raden u aan om in de het laag- en middenseizoen te komen, om minder verkeer op de rijksweg te vinden en om in alle rust en veiligheid kilometers in het zadel te kunnen afleggen.

Het romantische weekend aan het Gardameer: ​​een romantisch uitje

Jazeker, het grootste meer van Italië is perfect voor een kort romantisch verblijf met uw geliefde. Heeft u ooit de behoefte gevoeld om alle dagelijkse verplichtingen en het werk achter te laten voor een paar dagen om met uw partner te ontsnappen en 'de batterij op te laden'? Uitstekend, Baia Verde is de ideale locatie voor uw romantische uitje. We raden diners bij kaarslicht aan in de beste restaurants in de omgeving om de uitstekende typische streekproducten te proeven, zonsopgang en zonsondergang op het strand voor de camping (niet verrassend La Romantica genoemd), maar ook een bezoek aan de nabijgelegen Terme di Sirmione, gebruikmakend van massages en wellnessprogramma's voor koppels.

Profiteer van de talrijke aanbiedingen voor een weekend aan het Gardameer in Baia Verde en blijf op de hoogte via de sociale netwerken, binnenkort veel nieuws!